Caută
Close this search box.

Cum se alege furtunul industrial potrivit

Nu există furtun universal, fiecare achiziție de furtun trebuie făcută în cunoștință de cauză.

Alegerea corectă a unui furtun industrial este pasul esențial în utilarea unui sistem industrial. Pentru asta, trebuie să se stabilească necesitățile, să se analizeze opțiunile disponibile și să se facă un calcul al costurilor.

Lungime

Trebuie să luați în considerare faptul că un furtun, cu cât este mai lung, trebuie atașat unei pompe mai puternice. Tot referitor la lungime, un alt criteriu de luat în considerare este că furtunurile sunt fabricate în suluri (colaci) de anumite lungimi, astfel că din 10 în 10 sau din 20 de în 20 de metri, va trebui făcută o legătură cu o cuplă.

Diametru

Diametru nominal este, de fapt, diametrul interior și se măsoară cu șublerul. Unele furtunuri pot fi aplatizate, dar diametrul acestora nu se măsoară când furtunul este aplatizat. Măsurarea se face în milimetri, cu excepția sistemelor care provin din țări cu unități de măsură imperiale (țoli).

Tipul materialului transportat

Un furtun, ca funcție de bază, este o cale de transport a unui fluid, fie că este beton moale, aer, apă, ulei sau orice poate fi pompat. De exemplu, dacă doriți să transportați beton moale de la o betonieră, aveți nevoie de un furtun rezistent la abraziune: granulele de beton se comportă ca un „polizor”, subțiind pereții canalului prin care trece.

Presiune

Fluidul transportat va fi sub presiune? E nevoie de un furtun care să reziste presiunilor mari.

Temperatură de lucru

Fluidul transportat va fi foarte rece sau foarte fierbinte? Și acest aspect trebuie avut în vedere, să nu se topească pereții vasului deoarece reprezintă risc înalt de arsuri/ degerături.

Capete

La ce va fi conectat furtunul? La ce unghi? Curbura furtunului nu trebuie să fie prea mare, pentru a nu se crea presiuni către exteriorul curburii sau să aibă loc fenomenul de gâtuire.

De aceea, pentru a ușura procesul de selecție a furtunului industrial, pe site-ul nostru, în bara laterală din stânga, am făcut o serie de filtre care să vă ajute în căutare: VEZI AICI.

Distribuie articolul:

Facebook
Email
WhatsApp

Articole similare: