Faceți din curățarea sistemului hidraulic o practică uzuală

hidraulic

Faceți din curățarea sistemului hidraulic o practică uzuală

Hidraulicele au nevoie de mentenanță

Cea mai importantă parte din operarea unui sistem hidraulic este curățarea pieselor. Orice sistem de presiune hidraulică extremă este vulnerabil la praf, particule și alte impurități care pot contamina toleranțele apropiate ca orice sistem hidraulic să funcționeze (toleranța, adică jocul pieselor astfel încât să încapă ulei de ungere între ele). Toate țevile, furtunurile, fitingurile și piesele mobile trebuie curățate și gresate înainte de utilizare.

Filtrele trebuie înlocuite regulat, iar anual lichidul hidraulic deoarece se umple de impurități (pilitură de oțel) de la frecarea pistonului de cămașă. Când se înlocuiește fluidul hidraulic, rezervoarele trebuie golite complete și curățate, de asemenea.

La conectarea cu un sistem hidraulic, se folosește o țeavă sau un furtun capabil să reziste presiunilor înalte. Țevile trebuie să aibă un număr cât mai mic de coturi și fitinguri, adică un fiting mic să nu fie conectat la unul mai mare, pentru conversia de mărimi. Țevile de oțel nu sunt recomandate deoarece pot crea pilitură.