Furtunurile industriale trebuie înlocuite periodic

furtun

Furtunurile industriale trebuie înlocuite periodic

Furtunurile sunt consumabile, iar cu această afirmație se împacă orice bun manager de hală, de producție sau orice bun industrialist când își stabilește bugetul pentru anul financiar care urmează.

Fără un plan de mentenanță și înlocuire periodică a furtunurilor industriale, riscați să aveți pierderi considerabile. În primul rând, timpul costă bani, angajații care repară vor fi plătiți. În al doilea rând, stoparea producției costă bani, iar în al treilea rând, noile comenzi nu pot fi preluate.

Iată o sugestie de pași de prevenire, pe care îi poți face pentru a nu fi niciodată în probleme din cauza furtunurilor industriale:

  1. Identifică toate furtunurile tale industriale. Grupează-le pe categorii și utilizare, adică fluidul care parcurge furtunul, apoi grupează-le pe lungimi. Cu cât mai lung, cu atât furtunul va ceda mai repede.
  2.  Ține cont de istoric. Dacă un anumit furtun se sparge la intervale regulate, ține cont de acest lucru și fă-ți un stoc suficient din furtunul respectiv.
  3. Verifică unghiurile la care se curbează. Un furtun care e prea curbat va pune o presiune mai mare pe pereții exteriori decât pe cei interiori.
  4. Nu uita de uzura furtunului. Dacă furtunul este o parte mobilă, chiar și câțiva centimetri, există riscul de a se freca de alte furtunuri sau de anumite părți ale utilajului, creând uzuri și chiar spărturi.
  5. Ia în considerare cumpărarea unor protecții de furtun. Protecțiile de furtun pot fi pentru temperatură sau protecții spiralate contra abraziunii.
furtun

LASA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *